Gp-loket framme i Västervik

Gp 3042 anlände till Västervik på måndagkvällen den 26 oktober.

Gp 3042 på vändskivan i Västervik. Foto: Robert Karlsson

Foto: Robert Karlsson

Loket, som under en längre tid varit deponerat hos Anten-Gräfsnäs Järnvägsförening, har nu återvänt till Småland igen. Ägaren, Föreningen Smalspårets Växjöavdelning, beslutade att deponera loket hos TJF i Västervik med målet att fortsätta upprustningen av loket till körbart skick.

Maskinen förvaras nu i rundlokstallet, där nu fyra ånglok huserar (S2p 3037, L18p 3147, Np 3050 och Gp 3042). Framöver väntar en närmare besiktning och inspektion för att uppskatta de arbeten som nu väntar. Ett längre reportage om Gp-loket fanns att läsa i Västervikingen, nr 2/09.  

Transporten till Västervik uppmärksammades även av Västervikstidningen under måndagen, läs artikeln här

Är du intresserad av att hjälpa till i Gp-loksprojektet? Hör gärna av dig till maskinavdelningen, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Nyheter

Nytt gåvokonto

Vi har gått över till bankgiro för vårt gåvokontot, nytt bankgironummer är 350-3521. Det tidigare plusgirokontot har upphört.

Välkommen med ditt bidrag!

 
Årets tidtabell är klar

Tidtabellen för sommaren 2017 är nu klar.

 
Mellandagsrea

Nu firar vi det nya året med en rejäl mellandagsrea! Medlemmar får 30 % rabatt i vår butik och övriga får 20 % rabatt. Medemmar anger koden tjfmedlem och övriga 2017.

Välkommen in i butiken: TJF webbutik

Erbjudandet gäller till och med den 2 januari.