Ny plattform vid Hultsfreds Hembygdspark

Inom ramen för vårt EU-projekt med stöd av Leader Astrid Lindgrens hembygd förbättrar vi plattformen vid evenemangsområdet.

För närvarande bygger vi en ny, 60 m lång, plattform vid evenemangsområdet i Hultsfred. Den befintliga plattformen var ett hopplock av olika typer av fundament som delvis även börjat vittra sönder. Den var även lite för låg mot vad som är standard och var även något för kort för att klara större och längre tåg.

Vi har genom genom goda kontakter med Trafikverket och Linköpings kommun erhållet de begagnade plattformskanterna från Tannefors gamla hållplats som nu återanvänds i Hultsfred. Plattformens längd möjliggör samtidig avstigning från fyra personvagnar alternativt fyra rälsbussar och plattformen utrustas samtidigt med påstigningssignal och namnskylt.

Arbetet är en kombination av ideellt arbete och entreprenad av Claessons grävmaskiner i Västervik som vi samarbetat med under många år och som har god erfarenhet av jobb i järnvägsmiljö och engagerad och kunnig personal.

Den nya plattformen kommer att stå färdig och premiäranvändas i samband med årets Hultsfredsfestival, This is Hultsfred, www.thisishultsfred.se.

 

 

Nyheter

Nytt gåvokonto

Vi har gått över till bankgiro för vårt gåvokontot, nytt bankgironummer är 350-3521. Det tidigare plusgirokontot har upphört.

Välkommen med ditt bidrag!

 
Årets tidtabell är klar

Tidtabellen för sommaren 2017 är nu klar.

 
Mellandagsrea

Nu firar vi det nya året med en rejäl mellandagsrea! Medlemmar får 30 % rabatt i vår butik och övriga får 20 % rabatt. Medemmar anger koden tjfmedlem och övriga 2017.

Välkommen in i butiken: TJF webbutik

Erbjudandet gäller till och med den 2 januari.