Bidrag från Kungafonden

TJF har beviljats 100 000 kr i bidrag för renovering av personvagnen SÖJ C 14.

Stiftelsen Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur har genom beslut av Kung Carl XVI Gustaf tilldelat föreningen ett bidrag på 100 000 kr för renovering av en över hundra år gammal personvagn från järnvägarna på Öland. 

Personvagnen med beteckningen SÖJ C 14 byggdes inför öppnanden av Södra Ölands Järnväg, SÖJ, 1909. Detta år öppnades den 44 km långa bandelen Borgholm-Färjestaden och året därpå den 52 km långa sträckan Färjestaden-Ottenby. Inför öppnandet av SÖJ 1909 beställdes personvagnarna liksom merparten av godsvagnarna vid det då relativt nystartade AB Svenska Järnvägsverkstäderna; ASJ, i Linköping. 

Personvagnen som är uppbyggd med en stomme av trä rymmer 36 sittande resenärer i tredje klass och har klassiska öppna plattformar i vagnsändarna. Totalkostnaderna för renoveringen beräknas till drygt 200 000 kr varav de delar som inte täcks av bidraget finansieras av föreningens intäkter samt gåvor och bidrag från privatpersoner. Projektet startar omgående och renoveringen beräknas ta ca ett år i anspråk. 

Vill du bidra till renoveringen? Sätt in ditt bidrag på vårt gåvokonto, plusgiro 29 40 42-7, TJF gåvokonto.

Nyheter

Nytt gåvokonto

Vi har gått över till bankgiro för vårt gåvokontot, nytt bankgironummer är 350-3521. Det tidigare plusgirokontot har upphört.

Välkommen med ditt bidrag!

 
Årets tidtabell är klar

Tidtabellen för sommaren 2017 är nu klar.

 
Mellandagsrea

Nu firar vi det nya året med en rejäl mellandagsrea! Medlemmar får 30 % rabatt i vår butik och övriga får 20 % rabatt. Medemmar anger koden tjfmedlem och övriga 2017.

Välkommen in i butiken: TJF webbutik

Erbjudandet gäller till och med den 2 januari.